Tarieven

Eigen bijdrage

In sommige gevallen is het zo dat u voor de zorg en/of begeleiding van MartiniZorg een eigen bijdrage betaald. Dit is echter niet te verwarren met het eigen risico. Onderstaand een uitleg.

Wat is de eigen bijdrage?
Voor sommige zorg dient u standaard een vast bedrag of percentage bij te betalen, dit wordt de eigen bijdrage genoemd. Eigen bijdragen kunnen voorkomen bij zorg waarvoor u verzekerd bent via de Zorgverzekeringswet(Zvw), Wet langdurige zorg(Wlz) en de Wet maatschappelijke ondersteuning(WMO). Om te berekenen hoeveel eigen bijdrage u eventueel moet betalen, klik hier.

Eigen risico
Het eigen risico is verplicht voor een ieder van 18 jaar of ouder die zorg uit de basisverzekering krijgt. De overheid heeft dit bedrag in 2016 op 385 euro vastgesteld. Dit bedrag dient terug te worden betaald aan de zorgverzekeraar. U kunt er voor kiezen om een hoger eigen risico te nemen, de premie van de zorgverzekering gaat dan omlaag. Echter, u moet dan wel meer bijdragen aan een behandeling. Goed om rekening mee te houden dus.

Voor meer informatie over de eigen bijdrage en het eigen risico raden wij aan om contact te zoeken met uw eigen zorgverzekeraar.


Tarieven aanvullende diensten

Hieronder vindt u de prijzen van de aanvullende diensten die niet door de Wlz (Wet langdurige zorg) of Zvw (Zorgverzekeringswet) vergoed worden.

Wassen

1 keer per 2 weken laten wassen: €22,50 per maand
1 keer per week laten wassen: €45,- per maand
2 keer per week laten wassen: €90,- per maand

Voeding

7 dagen per week warme maaltijd: €150,- per maand
Ontbijt, lunch en warme maaltijd €225,- per maand

Persoonsalarmering

1-jarig abonnement:
Aanschafprijs (éénmalig) € 69,95 incl. btw
Aansluitkosten (éénmalig) € 19,95 incl. btw
Maandabonnement (éénmalig) € 24,95 incl. btw

2-jarig abonnement:
Aanschafprijs (éénmalig) € 69,95 incl. btw
Aansluitkosten (éénmalig) € 19,95 incl. btw
Maandabonnement (éénmalig) € 19,95 incl. btw

Reacties zijn gesloten.